Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 23.8.2012 18:47:43
lukas
fala vi na site za cestitkite i martins mom snowhite e vo pravo ajde ne cekaj,,,pozzzz pa martins mom kaj da e ke se vidime nie...koga ke si slobodna aj pobaraj me... kaj site da se vraka so sakate...
< Поракaта ја уредил lukas -- 23.8.2012 18:54:54 >
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 24.8.2012 9:43:48
Mihaela 2010
Jas u posledno vreme pocnav da razmisluvam za vtoro,neznam mnogu mi se uvrte vo glava,dali deka dvete komsiki mi se trudni,drugarka mi pa i bratucetka mi pa nekako me pottikna toa da si razmisluvam...sepak ke pocekam uste nekoja si pola godina,sakam prvo M da napolni 3 godinki...
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 24.8.2012 10:00:44
Џесика
Мене почна секојдневно да ми доаѓа на памет... почнав пак да се вртам по бебиња како што правев пред да останам бремена... време ли е за Ивана??? Се плашам... ќе ме џитнат од работа одма... ама па се тешам освен пелени ништо друго нема да ми треба, од внуките и моево имам све... м?
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 24.8.2012 12:01:23
Barbicki2
vie se mislite za vtoro,a jas pa za treto,znaci tooolku mi se uvrtelo vo glava za uste edno,ama samo edno nesto me koci,dali ke imam zivci. Eve duri i na genikolog odam da gi napravam site ispituvanja brisevi pap itn za ako slucajno resam,da bidam slobodna. A vie so se mislite za vtoro ic ne cekajte,na deteto mu treba bratce ili sestrice
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 24.8.2012 13:43:06
Pepelaska *
Лукас, честитки за бременоста, со лесно нека е, Инаку да ви кажам и јас се мислам за 2 , ама треба да правам пап тест во ноември па после тоа, а пошто не сакам да сум пак во лето бремена ке дојде другата зима . па ако планира некој за тогаш нека ми прави друштво, и да и јас сакам некоја Ивана, или Ема
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 24.8.2012 15:27:25
Maria
Ма ич не се мислете за второ,како што вели Барбички2,јас се мислам за трето,ама ме кочи што не сум вработена,а поминаа веке 6 години.Што ако излезе баш тогаш нешто А се повеке размислувам,ама....не не...ке си почекам уште некоја година. А инаку, Мартинс мам, прво исполни му ја желбата на синчето,па потоа твојата така сите ке бидете задоволни Така, кога бев бремена со второ И. сакаше братче,а тато уште едно синче,па нивната желба се исполни,мојата не (за девојче)...ех,којзнае и дали ке се исполни, но нека се живи и здрави,тоа е најважно.
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 24.8.2012 15:46:09
Barbicki2
Maria i jas ne sum vrabotena,ama si vikam pa duri se vrabotam,pa od kaj znam kade,pa ke mi porasnat decata,a ja sakam duri se pomali,zosto koga ke odat na skolo mislam potesko ke mi bide bebe da cuvam,a vaka malku porasnato ke bide :)
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 1.10.2012 19:39:35
Natasa981
Jas nekako seriozno pocnav da si razmisluvam na temava t.e da vrtam filmovi :) Sakam vtoro dete nabrzo zasto mislam deka ako pocekame poveke ke nemam zivci za nisto..Dali e fer ova ili ne smee da mi bide opravduvanje..? Uslovi imame,zelba imame samo me maci i uste nesto, stoznam ,kerkickata ke mi pravi 1 godinka naskoro,nekako uste mi e bebufce, malecka, se plasam da ne go podelam vnimanieto sto i sleduva, ako me razbirate..Neznam dali ke mozam da sakam nekoj kolku sto nea ja sakam, ..mislam deka nasava ljubov i sledi bezrezervno i da ne e malce rano da ja delime taa ljubov..?
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 1.10.2012 21:07:18
Maria
Ех Наташа981,јас мислев дека е рано и кога И. имаше 2години,се утепав од плачење,баш затоа,зошто мислев дека ке треба да ја делам љубовта што му припаѓа само нему. Ама верувај, ако така чекав и размислував немаше да се решам уште десет години за второ.Кога се роди А.,не велам дека напочетокот не ми беше тешко,но потоа се привикнав и бев пресреќна што имам две сонца кои ми го разубавија животот.Ако се чувствуваш подготвена,само напред.Со две деца е многу повесело и поубаво.
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 3.10.2012 0:39:44
majka na eva
ех не да сакам второ дете,многу сакаааааамммм ама немам бре живци луѓе кога ми текне ева колку плачеше,а и сега какви проблеми ми прави(не сака да јаде,не сака да спие...)веднаш се откажувам.а мм многу сака нема нема и ми спомне АЈДЕ ДА НАПРАВИМЕ ЕДНО,ама јас
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 21.10.2012 14:56:22
Pepelaska *
МЕне ме фати огромна желба за второ дете, најмногу заради син ми, гледам колку му е досадно сам и колку сака деца, се дружи , фазата на не давам ни помина, сега дава се , а скоро цело време е сам...
Ама , па , незнам , малку и се плашам, а мм ме нервира.Тој само вика ајде а дома не се прибира, којзнае ако сум бремена може ќе ме пази повеќе...... Има и други пречки ,,,ама што знам
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 21.10.2012 15:30:03
majka na eva
ајде пепелашка кај вас е и време веќе.мартин ти е голем и може да размислувате за .и јас се мислам многу.мм сака ам ева е сега една година и ми е многу брзо...мислам ќе полудам ако имам уште едно па и ако биде лошо и плачливо како ева што знам може и ќе пробаме некогаш па на среќа ако биде-биде
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 22.10.2012 9:09:09
alkica
moite devojki se godina i pol razlika.Pogolemata dve i pol godini pomalata sega ke pravi edna godina.Iskreno da vi kazam pocetokot koga mi se rodi vtorata kerkicka mnogu mi bese tezok/imav edno golemo bebe i edno malo bebe,haoticno mi bese bev izgubena,no toj period traese kratko,pocnav da voveduvam red i mi stanuvase se polesno i polesno.sega veke si igraat zaedno i nekako ne veruvam deka pomina edna godina otkako se rodi vtorata kerkicka.vo pravo bile starite deka polesno e koga se pomala razlika zaedno ke porastat,sega koga gi gledam kako bliznacinja se.Sakam da gi ohrabram majkite so edno dete da rabotat na slucajot,da ne gi ostavaat decinjata sami bez bratce ili sestrice,jas sum edinka i sekogas mi falese drustvo,imav drugarki no ne e isto.poz.zenski.
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 22.10.2012 9:16:09
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: majka na eva
ех не да сакам второ дете,многу сакаааааамммм ама немам бре живци луѓе кога ми текне ева колку плачеше,а и сега какви проблеми ми прави(не сака да јаде,не сака да спие...)веднаш се откажувам.а мм многу сака нема нема и ми спомне АЈДЕ ДА НАПРАВИМЕ ЕДНО,ама јас
Da znaes mene kolku mi se razlicni dvete deca
So prvoto Goooolema maka imav,mnogu ne prespieni noki,klatenje vo race,vozenje so kola da zaspie,so kolicka po doma, so usisivac ,so bolesti.. Vtorovo da ne i e podrek - ZLATO DETE,( pu pu da ne ja urocam )...Vikam da znam deka i narednite ke mi bidat vakvi uste dve bez razmisluvanje ke rodam..Mirno,bez mnogu baranja...Legni ja vo krevet,mlekce,pa cucla i kraj- duri i vo race ne saka da ja zaspivam,mi se buni da ja legnam vo krevet.Vo sekoj pogled se MNOGU razlicni..Dvete se zenski,razlika se 4 godini tocno,rodeni se vo ist mesec so edna nedela razlika ( razlicni horoskopski znaci ) Dali deka ovaa bese prva ,pa razgalena do nemaj kade- vtorovo e bajce..Ragaj i nemoj da mu se mislis mnogu..
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 22.10.2012 10:46:40
princessa
i nie so soprugot veke pravime muabet za vtoro dete iako me plasi toa. N ima godinka ipol veke i e non stop sama, ziveeme daleku od "doma" i koga ja gledam celo vreme sama srceto mi se krsi. Pozdrav za site sto se odlucile za vtoro dete, jas uste ne sum odlucna. A sekogas covek istite prasanja go kocat: nevrabotenost, besparica...
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 22.10.2012 10:56:32
majka na eva
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: majka na eva
Da znaes mene kolku mi se razlicni dvete deca
So prvoto Goooolema maka imav,mnogu ne prespieni noki,klatenje vo race,vozenje so kola da zaspie,so kolicka po doma, so usisivac ,so bolesti.. Vtorovo da ne i e podrek - ZLATO DETE,( pu pu da ne ja urocam )...Vikam da znam deka i narednite ke mi bidat vakvi uste dve bez razmisluvanje ke rodam..Mirno,bez mnogu baranja...Legni ja vo krevet,mlekce,pa cucla i kraj- duri i vo race ne saka da ja zaspivam,mi se buni da ja legnam vo krevet.Vo sekoj pogled se MNOGU razlicni..Dvete se zenski,razlika se 4 godini tocno,rodeni se vo ist mesec so edna nedela razlika ( razlicni horoskopski znaci ) Dali deka ovaa bese prva ,pa razgalena do nemaj kade- vtorovo e bajce..Ragaj i nemoj da mu se mislis mnogu..
а многумина ми имаат така кажувано дека ако едното дете ти е лошо,второто ќе ти биде мирно...ама не знам колку е тоа за верување
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 22.10.2012 11:00:40
miana
Jas ti kazav kakvo e moeto iskustvo a i na moive drugarki isto taka..navistina so vtoro e poinaku ( ne sekogas,no vo poveketo slucaevi - da ) eve neka se javat site majki sto imaat poveke od edno dete i neka si kazat ..Pozdrav
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 22.10.2012 11:11:34
Barbicki2
jas ostanav bremena koga ednata mi imase 4ipol meseci,moite se samo godina i 2 meseci razlika,mnogu mi bese tesko so 2 bebinja sama,ama pomina sega imaat 4 i 3 sega ke pravi malata,kako drugarki se,zaedno si igraat,edna bez druga ne sedat,se baraat,super mi e sega. malku mi bese tesko koga bea pomali,ama pa sega mi e mn lesno. Prvoto mi bese placka,se budese navecer po 5 6 pati,za mleko,sok,cicanje,caj,kenkase,a vtoroto,ako cicase kaj 10 kaj 4 duri ke se razbudi,i pak vo 10,i samo lezese,mnogu mirna bese.
< Поракaта ја уредил Barbicki2 -- 22.10.2012 11:12:16 >
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 22.10.2012 11:15:20
Barbicki2
Mnogu bea razlicni kako mali,a i sega kako pogolemi,sega pak malata e mnogu nemirna,a golemata mirna,obratno. Vie sto sakate vtoro dete ic da ne se mislite,jas se mislam za treto,samo se dvoumam zosto sum bez rabota. Jas sum sama,i ic ne e ubavo da nemas vnuci,da nemas so kogo muabet da si napravis...
Летните горештини можат да бидат непријатни за секого, но во бременост...
Анкета
Дали вашите момчиња си ги допираат? пеперутка16
Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.