|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Второ дете - кога е вистинското време?
30.7.2012 0:53:12   
Тања РР

ИЗВОРНА ПОРАКА: majka na eva

јас им се чудам на оние што велат дека не сакаат второ дете.и замислете да имате само едно,нема брат,нема сестра,кога ќе порасне ќе биде само.кој луѓе во животот ќе му бидат најблиски?

Jaс пак искрено се чудам на коментаров. А не го слушам/читам прв пат. Еден куп луѓе ми го имаат кажано истото.
Не ми е јасно нешто: Зарем оние што немаат браќа и сестри немаат семејства? Како може да биде само кога ќе порасне? Па ќе формира свое семејство. Не велам дека не е добро да се има брат/сестра кои по дефиниција ќе бидат до него кога и да му притребаат. Но велам, само по дефиниција е така, не е гарантирано (пред да ми се спротивставите само свртете се околу себе, сигурна сум дека ќе најдете мноооогу примери на оддалечени па и разделени браќа и сестри). Од друга страна во животот и тоа како може да создадеш блиски релациии со други луѓе без притоа да делиш иста ДНК со истите.

И уште нешто (што исто така често го слушам на оваа тема) - несакањето второ дете нема никаква врска со себичност. Сигурна сум дека секој пар што се одлучил да остане со едно дете има добра причина за тоа.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот majka na eva)
Непосредна врска до пораките: 301
30.7.2012 9:20:28   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања РР

јас им се чудам на оние што велат дека не сакаат второ дете.и замислете да имате само едно,нема брат,нема сестра,кога ќе порасне ќе биде само.кој луѓе во животот ќе му бидат најблиски?

Jaс пак искрено се чудам на коментаров. А не го слушам/читам прв пат. Еден куп луѓе ми го имаат кажано истото.
Не ми е јасно нешто: Зарем оние што немаат браќа и сестри немаат семејства? Како може да биде само кога ќе порасне? Па ќе формира свое семејство. Не велам дека не е добро да се има брат/сестра кои по дефиниција ќе бидат до него кога и да му притребаат. Но велам, само по дефиниција е така, не е гарантирано (пред да ми се спротивставите само свртете се околу себе, сигурна сум дека ќе најдете мноооогу примери на оддалечени па и разделени браќа и сестри). Од друга страна во животот и тоа како може да создадеш блиски релациии со други луѓе без притоа да делиш иста ДНК со истите.

И уште нешто (што исто така често го слушам на оваа тема) - несакањето второ дете нема никаква врска со себичност. Сигурна сум дека секој пар што се одлучил да остане со едно дете има добра причина за тоа.

Се сложувам потполно со постот на Тања.

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 302
30.7.2012 16:39:09   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Сноувајт, бебето ти има една годинка и второто е на пат, така? user posted image user posted image user posted image user posted image

Сега дури прочитав, првото дете има 2 и пол години, ќе бидат 3 години разлика.
Макар што сега мислам дека можеби малку избрзавме, можеби требаше да почекаме уште малку, ама се стори веќе, нема назадuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 303
3.8.2012 11:30:15   
Barbicki2
ee zenski jas se resiv i na treto i dosta e,sega ke probuvam da go pravam :) masko po recept,zosto dvete mi se devojcinja,i tie sega ke pravat 4i 3 godini,mislam taman e razlika.pa ako ima novo nesto ke vi kazaaam :) !

(Одговор на членот mami mami)
Непосредна врска до пораките: 304
3.8.2012 16:19:27   
Maria
Барбички 2,а да си размениме рецепти...user posted image Еве јас ке ти дадам за машко,оти ги имам две ,а ти за девојче user posted image .Или имаш веке сигурен рецепт за правење машко? user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 305
3.8.2012 16:26:15   
Barbicki2
:) za receptive sto gi citav na rr,od niv ke probam,a za devojce mislam bese okolu 2 dena pred ovulacija za toa planiranoto :),a za neplaniranoto pojma nemam :).ajde ti kazi nekoj za masko

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 306
3.8.2012 21:21:44   
Maria
За машко е лесно user posted image За време овулација или веднаш после мензис,дури и да не ти е завршено до крај,мислам ме сваќаш...user posted image Проверено...точно! user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 307
4.8.2012 9:22:16   
Barbicki2
a ako e posle menzis,duri da dojde denot za ovulacija,ke izumrat maskite,ke ostanat zenskite :)

Непосредна врска до пораките: 308
4.8.2012 13:17:04   
MamaOhrid

ИЗВОРНА ПОРАКА: Barbicki2

:) za receptive sto gi citav na rr,od niv ke probam,a za devojce mislam bese okolu 2 dena pred ovulacija za toa planiranoto :),a za neplaniranoto pojma nemam :).ajde ti kazi nekoj za masko

I jas probuvav po receptite na rr za zensko, pa eve bremena sum so vtoro masko, taka da nema recept nema pravilo, bar po mene. I podobro sto nema recept, toa e Gospodova rabota. Samo neka se zivi I zdravi decinata. Polot ne e biten. A sekako posakuvam na site prvo zdravo detence, a posle posakuvaniot pol.

Непосредна врска до пораките: 309
4.8.2012 13:35:12   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maria

За машко е лесно user posted image За време овулација или веднаш после мензис,дури и да не ти е завршено до крај,мислам ме сваќаш...user posted image Проверено...точно! user posted image user posted image

Ххихихих кај мене беше баш вака

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 310
4.8.2012 13:46:52   
Cipi Ripi
И кај мене user posted image

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 311
4.8.2012 14:01:22   
Maca25
Јас сакан две девојчиња, па кога ќе се одлучиме за второ дете ќе ги следам вашите совети.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Cipi Ripi)
Непосредна врска до пораките: 312
23.8.2012 14:40:32   
lukas
JAS SUM VEKE TRUDNA 6 NEDELI ZA 2 RO DETE ..KEFOJ SUMMMM...POZZZZZZZZ

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот srnicka)
Непосредна врска до пораките: 313
23.8.2012 14:43:33   
Beatris
Ooo честитки user posted image , Лукас ќе има братче или сестриче. Ајде со лесно нека ти е бременоста user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 314
23.8.2012 14:45:35   
Martins mom
Леле Лукас, честитки имај лесна бременост и браво за храброста, јас уште ја немам

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 315
23.8.2012 14:52:46   
dostickage
user posted image Lele Lukas so srekja, so lesno. Se najubavo

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 316
23.8.2012 15:07:14   
AnnaMolly RR
Честитки! Ти се исполни желбата, знам дека пред некое време пишуваше дека планирате второ. Да си имаш лесна бременост и да му родиш здраво, право братче или сестриче на Лукас!

Live and let live

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 317
23.8.2012 15:09:18   
kikicka
ООО Честита Лукас нека ти е лесна бременоста!user posted image user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 318
23.8.2012 15:13:04   
vezilka RR
Ооооо, честитки Лукас!!! ДА си имаш лесна бременост..

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 319
23.8.2012 15:13:25   
Annet
Честитки,ајде со лесно мила, се најубаво.Да даде Господ сите да си имаме повеќе дечињаuser posted image user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 320
23.8.2012 15:23:59   
Felly RR
Честитки Лукас!

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 321
23.8.2012 15:30:15   
mmbucko
Barbicki2 od moe iskustvo posle 2 devojcinja masko se pravi samo ako ne go pravis :)))))))) te ako slucajno ti naleta a se koristat i kondom i tabletka den potoa :))))))))
Mojov momak zavcera napravi 40 dena :))))))

Непосредна врска до пораките: 322
23.8.2012 15:34:28   
Ikana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања РР

И јас искрено се позачудив на коментаров. Јас немам ни брат ни сестра. Братучеди колку сакаш. Досега во животот ниеднаш не сум се осетила сама, оставена, заборавена, напротив, баш израснав во самостојна, јака и реална личност. Галена не сум, и можам слободно да кажам дека за секое мислење, дело или желба сум се изборила, сум застанала исправено и сум одговарала. Баш ми се смешни тие мислења од типот леле само ќе остане детето: јас сите што ги познавам, а што имаат браќа или сестри ми рекле блазе си ти што си единица.
Сепак не велам дека е лошо да се имаат браќа или сестри, најубаво е на свет нели за тие што ги имаат, но и да се биде единец не е баш така жално.... user posted image

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 323
23.8.2012 15:55:12   
Martins mom
Море жално е,како не.И јс сум единнница и многу ми фали еден брат или сестра во животот.Пријатели имам,да,ама тие секогаш прво ги гледаат своите сестри/браќа.Колку е убаво да имам кај некој свој да појдам,да го поканам на родендените на моето. дете,заедно да ги делиме добрите и тешки моменти низ кои поминува нашата мајка.Мое мислање е дека да си нечија сестра/брат е навистина убаво.На моменти навистина се чувствувам осамено и ко да имам некоја празнина.

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 324
23.8.2012 16:02:56   
Ikana
Ах Мартинсмом....една гушка за тебе. user posted image
Индивидуално е се разбира, нема мерило за тоа.
Во врска со второ дете, јас да, сакам 3 деца да имам ако можам, но не поради наведената дискусија, туку едноставно сакам деца, сакам бебиња, мајчинството ме промени од корен и навистина ја сакам оваа нова улога, како и улогата на сопруга во моментов. Си го обожавам сопругот и сакам сто деца да му родам, бидејќи тој е моја ѕвезда во животот, а нашето бебе е плод на нашата огромна љубов и посветеност еден на друг.

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 325
Страница:   <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.