|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1] 2   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   домашна аптека
22.5.2009 10:17:30   
mami
со бебе дома мора да се има домашна аптека? имате ли и вие и што таа содржи?
Во мојата се наоѓа- Далерон сируп, капки за нос, антибиотска маст, гелче за забите, бивацин, ханзапласт, гази, завој,алкохол, памук
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: домашна аптека
22.5.2009 12:29:44   
vesna_kr
Во мојата аптека имам парацетамол сируп, солени капки за носе и витамин ц.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 2
22.5.2009 17:33:02   
mis.
Во мојата домашна аптека има ефералган сируп и чепчиња,летизен,хидроген за рани.ханзапласт,витамин ц,флуонатрил,пиковит,вигантол,синомарин спреј,линекс,хумана електролит,дерматол за рани.Овие постојано ги имаме дома а периодично купувам риностоп кога е настинат, мукоплант за искашлување така што и тие се дел од нашата аптека.

(Одговор на членот vesna_kr)
Непосредна врска до пораките: 3
23.5.2009 11:01:47   
Anushka
devojki, help: kolku se cepcinjata protiv T zdravi?
Porano (vo minatiot vek) jas na decata im stavav, ama posle procitav nekade deka bile stetni...
koi se sega najdobrite tehniki za simnuvanje temperatura?

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 4
8.7.2009 20:46:43   
mami
Анушка мила, ке го прочиташ ова кога ке си дојдеш дома најверојатно ама еве да ти пишам, кога во аптеа прашував за чепчиња ми рекоа да гледам да ги избегнувам, да пробам со масирање, туширање, оцет на нозете, Деларон па ако ни тоа не помага тогаш чепчиња и тоа секогаш во консултација со педијатарот...
Инаку во мојата аптека додавам и уште неколку пакетчиња ханзапласт зошто ко што почнал мојов да паѓа не сум далеку од гребаници и крв па мора да сум подготвенаuser posted image user posted image

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 5
1.10.2009 9:26:56   
mami
Имате ли вие домашна аптека или трчате до аптека кога ке притреба нешто?

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 6
1.10.2009 9:31:21   
profesorica
Имам дома далерон сируп, антибиотик, чепчиња, синомарин и капки други за нос и сируп за ислашлување за Дамјан. а за нас немам толку, имам вит ц, капсули цефалексин и кафетин.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 7
1.10.2009 9:38:20   
mother 29
аууу имам буквално се.далерон,бактрим(посто сме алергични на пеницилин),линекс,летизен(за секој случај),ефферелган чепчиња),саномарин,..и сега не ми текнува?!?

вачно секогаш имам нов неотворен далерон на страна(нели 3 мес. е рокот на отворен ,ама јас не практикувам така)

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 8
1.10.2009 9:43:04   
profesorica
Да и јас имам неотворен далерон, за секој случај.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 9
28.1.2010 23:51:13   
Еца
ИЗВОРНА ПОРАКА: jovanka

Sto treba da se ima od lekarstva doma no pod uslov da ne se zemaat sekogas na svoja raka?
Doma praktikuvam zadolzitelno da imam preparat za namaluvanje na temperaturata i toa za decata vo forma na sirup ili cepcinja a za nas vo forma na tableti.Tuka se i zimno vreme vitaminite koi se neophoden dodatok vo ishtranata i Vit.C za deca i vozrasni.Da ne gi zaboravam i caevite koi se vazen dodatok vo terapija na nastinki,gripovi.....drugo ako mi zatreba prvo konsultacija so maticen.

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 10
19.6.2010 16:54:38   
Тања РР
Леле мојата домашна аптека веќе не ја собира во една кутија, сега почнав за Јана да ги ставам во друга.
Нејзината содржи: 3% хидроген, бетадине, калиум перманганат, јекодерм, Д3 капки, Ферум лек, Слезогал сируп, капки за нос, Парацетамол чепчиња за немајкаде, Еспумисан Л против грчеви кои ги употребивме само еднаш, стерилни гази, вата, шприцеви...

< Поракaта ја уредил Тања -- 19.6.2010 17:04:55 >

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 11
19.6.2010 16:59:57   
Viktori
во мојата аптека имаше, а и уште има тоа: јод, газа стерилна, парацетамол и бруфен. 

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 12
19.6.2010 17:31:19   
Viktori
ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори

во мојата аптека имаше, а и уште има тоа: јод, газа стерилна, парацетамол и бруфен. 

заборавив, не знам како можев само, лоратадин сега, а урбазон кога беше помал син ми....
и мило ми е што заборавив.. одамна не сме се напиле лоратадин...

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 13
19.6.2010 21:54:06   
Maca25
Во послеедно време аптеката на нина само се полни со нови сирупи. Лоратадин, панцеф, вентолин сируп и капки за инхалација, Ефералган чепчиња (80, 150), Пиковит, Витамин Ц, Јекодерм, Тиленол (сируп против висока температура), Далерон, физиолошки раствор, ациди борици. Не ми текнува што друго имам.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 14
19.6.2010 21:57:37   
Viktori
маца, кај го наоѓаш Тиленолот? Мислам дека тука немаше .. барем порано...

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 15
19.6.2010 21:59:21   
Maca25
Го нема, ми го донесоа од Америка. Не сме го пробале уште, фала богу, немало потреба.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 16
19.6.2010 22:03:26   
Viktori
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25

Го нема, ми го донесоа од Америка. Не сме го пробале уште, фала богу, немало потреба.

Маца 1000 пати е поефикасен од парацетамол и бруфен заедно, а се дава во помали колочини и превкусен е и шишенцето е практично.

Мене ми носеа додека децата беа мали, а и работев во една хуманитарна амбуланта и од таму си земав исто. + имаше и Тиленол стронг пакувани по 2 таблетки дејство еднакво на кетонал само не толку штетни.

да не ти паѓа на памет покрај Тиленол да даваш Далерон или парацетамол наш user posted image

< Поракaта ја уредил виктори -- 19.6.2010 22:06:19 >

Непосредна врска до пораките: 17
19.6.2010 22:05:52   
Maca25
Докторката што ми го донесе ми рече дека е многу ефикасен. Не дај боже да имам потреба да го отворам. Аман више со тие температури и болести. Инаку нина ми го повраќа далеронот и парацетамолот, и само чепчиња користевме. Сега видов дека рокот на траење му е до 1/2011.

< Поракaта ја уредил Maca25 -- 19.6.2010 22:08:06 >

Непосредна врска до пораките: 18
19.6.2010 22:08:04   
Viktori
Ако има кој да ти носи порачај си од таму и олеснувачи при настинки. Имаат милион сирупи без антибиотик а помагаат при настинка. Не ко овде.. од антибиотик друго не знаат....

Непосредна врска до пораките: 19
7.2.2011 20:12:23   
Nadezna
Eferalgan cepcinja, Nistatin, Espumisal l kapki, eostin,jekoderm, pamuk, gazi....

Непосредна врска до пораките: 20
7.2.2011 23:49:30   
blue_blue
Ponstan сируп за симнување температура, еферлаган чепчиња, Emesan K чепчиња против поврќање, HIP ORS електролит, Дарнфлора прашак за регулирање на цревна флора и против пролив, Prolife ампули против пролив, Loratain сируп против алергии, deksametazon ампули за инхалација во случај на многу кашлање, gentamicin ампули за инхалација во случај на течење на нос со зелени мрсули, физиолошки раствор за инхалација, aqua maris спреј за нос, фластери, шприц, игла, алкохол, Риностоп сируп против настинки, Салбутамол сируп, дијазепам за ептен висока температура за да се отстрани можноста од мозочни грчеви, инхалатор (мада не знам дал спаѓа во аптекава), течна пудра, еозин 1% воден раствор, Бепантен крем во туба, цитерал капки за очи, Cloramfenicol маст. Кога ќе пратиш деца во граинка неверојатно е за колку кратко време ќе имаш дома подвижна аптекаuser posted image  

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 21
8.2.2011 10:46:53   
zapce
Ибупрофен сируп за симнување на температура, Лоратадин сируп за алергии, фенобарбитон таблети за висока температура, Оспен сируп, Алмаци сируп, Хербион сируп за искашлување, Примогал сируп за кашлица, сируп од Галапро со лимон и прополис, имунокиндер за имунитет, Пробиотик иммуно за регулирање на цревната флора, електролити на Humana, Ефедрин капки за нос, Pantexol крема, Kuterid G крем, Салбутамол сируп, витамин Ц итн .

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 22
8.2.2011 11:12:23   
strelec 8
fenobarbiton,bronles,ponstan,amoksiklaf,paracetamol-sirup,prokulin kapki za oci,deksametazon kapki za oci,vigantol,

(Одговор на членот zapce)
Непосредна врска до пораките: 23
7.1.2012 17:48:56   
AnnaMolly RR
Јас имам навика останато од мајка ми секогаш да имам милион лекови дома, како за нас, така и за бебето.

За Филип СЕКОГАШ имам:
Ефералган сируп и чепчиња
Дијазепам чепчиња
Кесичка електролити
Аква марис спреј за нос
Оперил капки за нос
Прополис спреј за грло
Стерилна газа и фластери
Фурал сируп против пролив
Витамин Ц
Хлорамфеникол
Камагел
Сируп против алергии

Тоа ми е MUST HAVE, а имам и други работи за секој случај.

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 7.1.2012 17:50:08 >

Live and let live

(Одговор на членот strelec 8)
Непосредна врска до пораките: 24
8.1.2012 8:44:16   
kikicka
Парацетамол
Фервекс
цефалексин
Лупоцет чепчиња или ефералган сируп за тем
хеделикс
оперил
аквамарис
алпа
и некоја маст така за болки или рани

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 25
Страница:   [1] 2   Следна страница >   >>
Страница: [1] 2   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат пенисите?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.