|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Сами на одмор!
23.6.2010 12:09:13   
Viktori

Се организираат летувања, зимувања преку скоро сите училишта и градинки.
Помалите мои оделе секоја година, ќе одат и оваа. Ќерка ми најмалата беше прв пат на 3 и пол години.

Нормално ние бевме спремни да одиме по неа ако плаче, ама таа ниту еднаш не покажа со нешто дека и недостигаме user posted image

За син ми однапред знаев дека нема шанси да плаче за дома, затоа што тој и така е некако самостоен и не многу приврзан за нас....

Еве и оваа година се спремаме да одиме во камп, (само што тој е огранизиран преку протестантска црква) па ќе биде со програма, и со мноооогу занимации за децата, боење на маици, украсување рамки, боење чаши за млеко...

Исто се надевам дека нема да има потреба да одам по нив user posted image

Дали вие би ги пуштиле децата сами на одмор? И кога би е размислувале за такво нешто, кој момент би ве загрижувал најмногу?

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Сами на одмор!
23.6.2010 12:14:53   
big_mama817
да зошто да не сигурно би му било интересно сепак таму има многу културни и забавни и образовни манифестации да ги наречам

Децата се најголемо богаство :)

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 2
23.6.2010 12:22:08   
nadica
надица е мн мала за да оди сама на одмор но да би ја пуштила одкога би тргнала во училиште значи од 6 год мислам дека и таа би сакала и јас би била мирна знаејќи дека може да каже што сака а што не

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот big_mama817)
Непосредна врска до пораките: 3
23.6.2010 15:04:20   
niki
Ќерка ми не оди во градинка, ниту пак била одвојувана од мене на подолго и затоа сметам дека е неспремна да оди на одмор без мене. Да оди во градинка можеби поинаку ќе размислувам.
Инаку се додека се плашам дека ќе се разбуди ноќе и ќе ме бара, па да морам да одам да ја земам, не би ја пуштала сама.
Она што би  ме плашело е исхраната, таа е пребирка и скоро ништо не јаде, па се плашам дека таму би гладувала, но од друга страна и се тешам дека во услови кога не сум таму да и исполнувам желби, покрај другите деца и под притисок на гладот дека ќе пројаде нешто што јас не сум успеала да ја натерам.

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 4
24.6.2010 12:04:31   
Viktori
еве сега на одговорните треба да им објаснувам како се бањаме, како спиеме, што јадеме а што не... и такви ми ти работи...user posted image
Ќе ги пукнам сега, дур да појдат user posted image

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 5
24.6.2010 12:24:04   
Nade
ееее МАМА СИ Е МАМА ОНА НАЈДОБРО ЗНАЕ  user posted image

I dont have time to hate people who hate me because i am too busy loving people who love me :)

Непосредна врска до пораките: 6
24.6.2010 13:43:46   
mama26
 viktori kako sto rece nade mama si e mama,za da nedojde red da im kazuvam ke si go zemam so mene.a sam?neznam ,ke mislam dali e jaden,spien a od prv den sme zaedno ne sme se odvoile ama ic.bi go pustila tek posle 10 godini ako razmislam realno.jas neznam i prv den vo skolo kako ke bide.AMA SVAKO CUDO ZA 3 DANA.pa koga ke znae sto saka a sto ne togas ke go pustam.maliot e tolku golem prijatel sto sve bi dal za drustvo,i se druzi mnogu,duri mi smeta toa nekogas.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       pametniot popusta se                                                                                                                                                            dodeka .....

(Одговор на членот Nade)
Непосредна врска до пораките: 7
24.6.2010 13:55:45   
Nade
леле и јас така се чуствувам user posted image јас прв пат кога се одвоив од постарото синче на службен пат бев, и ја извадив од памет колешката почнав да го барам среде ноќuser posted image можам да замислам што би било него да го пуштам, ама веројатно се со годините и зрелоста нели?

I dont have time to hate people who hate me because i am too busy loving people who love me :)

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 8
24.6.2010 14:01:20   
mama26
taka e.i do deteto.moevo mnogu se druzi abe luge sve ke dade..nevikam da ne se pustaat..mozebi da bese poveke po mene namerno bi go pustila.ama sega ???mislam ke se preseli kaj drugarmu...nema da se vrati..user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Nade)
Непосредна врска до пораките: 9
24.6.2010 14:03:11   
Viktori
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26

viktori kako sto rece nade mama si e mama,za da nedojde red da im kazuvam ke si go zemam so mene.a sam?neznam ,ke mislam dali e jaden,spien a od prv den sme zaedno ne sme se odvoile ama ic.bi go pustila tek posle 10 godini ako razmislam realno.jas neznam i prv den vo skolo kako ke bide.AMA SVAKO CUDO ZA 3 DANA.pa koga ke znae sto saka a sto ne togas ke go pustam.maliot e tolku golem prijatel sto sve bi dal za drustvo,i se druzi mnogu,duri mi smeta toa nekogas.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       pametniot popusta se                                                                                                                                                            dodeka .....

Мама, јас децата мои не сум ги пуштила никогаш да спијат кај баба и дедо освен 3 пати максимум за нови години кога беа помали и за еднаш на мекици ли беше или нешо така.
Додека за со деца од градинка редовно ги пуштав. Само беа до сеа 3 пати и веќе мислам да не им е досадно. За оваа година ич не се двоумам. Кампот е организиран перфектно. Со режим, јадење спиење, активности плажа итн, а сработеното си го носат дома како сувенир.

Мама си знае најдобро да, ама јас не сакам децата мои да бидат зависни од мене, ко што има некои луѓе па дури и со сила ги прават зависни. ( не сакам да сум од тие) Мама треба некогаш да сфати дека кај и да е нејзиното присуство во серијата не мора да е во секоја епизода. Или барем да изгледа така.

Не фала. Идете, играјте си, дружете се, ќе си се снајдете и полесно ќе ви биде во иднина.

< Поракaта ја уредил виктори -- 24.6.2010 14:04:25 >

Непосредна врска до пораките: 10
24.6.2010 14:04:35   
Nade
да , на пример и малиот мој сака да оди да преспие на гости и слободно оди го пуштаме подобро за него, и сака да се дружи, сака луѓе но за одмор сам мислам сеуште е рано user posted image

Непосредна врска до пораките: 11
24.6.2010 14:11:14   
mama26
go pustam na gosti odi.kaj drugarcinja kaj sestrami go zemala ama ne za spienje.inaku ne sum od tie majki da go pravam deteto zavisno sosila.kako sto kazav mnogu e druzeljubiv 

(Одговор на членот Nade)
Непосредна врска до пораките: 12
24.6.2010 14:18:58   
Viktori
мама, првата година кога ги пуштивме од што беше тензично по дома, само се каравме со мм user posted image
втората знаевме што не чека па не се каравме user posted image
а третата, нешто се скаравме со син ми вториот ден откако се вратија и му викам на мм: А уше една смена да ги пратиме??? user posted image user posted image user posted image
Сеа како доаѓа термин за поаѓање, гледам и они исто се чувствуваат user posted image

инаку не ги пуштам за спиење кај други луѓе. Ниту пак кај моите. Ако треба до 12 си играат, ама дома во кревет user posted image

< Поракaта ја уредил виктори -- 24.6.2010 14:20:08 >

Непосредна врска до пораките: 13
24.6.2010 14:21:53   
Nade
 А виктори, за каков камп станува збор, и деца на која возраст може да одат?

Непосредна врска до пораките: 14
24.6.2010 14:32:30   
Viktori
а бе камот е во Охрид. Го организираат протестантите во земјава, и ограничен е, што мене многу ми се допаѓа, не е за пари па ај се што повеќе деца и таму на крај лудница.

Трае 6 дена. Исто како на одмор, само ваму во еден период од денот имаат активности од различен вид. Боење маици, боење на шолји за млеко, украсување на рамки за слики. Имаат водена олимпијада, извидници за машките... Мислам прав камп од американски филмови user posted image

Инаку од 6 до 10 мислам дека е возраста, а за постари е наредната смена. Тоа е како тинејџерски камп.

(Одговор на членот Nade)
Непосредна врска до пораките: 15
24.6.2010 15:42:10   
Nade
е тоа е веќе друго поопуштена си, и знаеш дека ќе се едуцираат и воедно ќе уживаат а тоа е најважно user posted image

Непосредна врска до пораките: 16
3.7.2010 18:36:09   
Viktori
Куфери спакувани, купени грицки и сокчиња, што за по пат што за таму (ако остане), млека за сончање, шампони, четки за заби, патики и сандали спакувани, ама сеа на 5 минути прашуваат кога ќе си легнат user posted image за утрото побрзо да дошлоuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Nade)
Непосредна врска до пораките: 17
19.3.2011 23:46:51   
suzeto
neznam dali bi go pustila tolku mal kako nekoi na 3-4god pa i na 6 ,,,,znam deka e podobro da odi sam pokasno ke moze poveke da se snajde ,no dali za niv se grizat stvarno dobro,ne se mislam jas dali ke e rucan ako ne ruca ce vecera,,, nego stvarno kolku ke se grizat dali ke se povredi nekoe, dali ke zaluta nekoe dete itn.moeto e mnogu nevnimatelnouser posted image

Непосредна врска до пораките: 18
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.