|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Крварење од нос
9.5.2012 15:05:21   
Beatris
Сум слушнала дека честопати кај бебињата/децата се јавува крварење од нос. Јас лично немам такво искуство, но на бебушот (1.5 година) на моја пријателка честопати му се случува, сигурно 1 до 2 пати во месецот, без притоа да е предизвикано од некој физички фактор. На уво нос и грло им препишале Амоксиклав user posted image Мене ова ми звучи многу нелогично. Има ли некој од вас вакво искуство?

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Крварење од нос
9.5.2012 16:27:03   
blue_blue
Беатрис, јас како мала, а богами и како поголема, некаде до 20 години имав крварења од нос без никаква причина. Точно, медицински не знам да ти објаснам зошто и како се случува тоа. Знам само дека не е опасно и дека она што треба да се направи во тој момент е детето да ја наведне главата надолу и да му се стине хоздрвата о која тече крв со марамче. Доколку се работи за обилно крварење треба да се стави во ноздрвата која крвари памукче кое е претјодно натопено во вода со сол (во филџан ставаш млака вода до 2/3 на филџанот и 1 лажичка сол, најдобро е морска сол), со тоа што треба солта убаво да се раствори во водата. Ова многу брзо го запира крварењето. Оваа појава си поминува сама од себе, а советиве ми се од лекар отоларинголог. Никако не смее детето да ја крева главата назад затоа што тоа не го сопира крварењето, а крвта оди во грло, па освен што е непријатно да голташ крв може да дојде и до загушување недај боже ако се работи за обилно крварење.

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 2
9.5.2012 18:59:32   
AneLav RR
Mene kako mala do 4-5 godini mnogu cesto mi tecese krv od nosot, pogotovo vo igra i na sonce. Majka mi se ispanicila i imi gi napravila site ispituvanja i dobila odgovor deka se e vo red i deka imam prosireni kapilari vo nosot koi nema potreba da se tretiraat. So tek na vreme kako sto porasnav si prestana i krvarenjeto , a jas ne smeam da pijam andol ili aspirin bidejki i den denes ako se napijam nekoj od ovie povtorno mi tece krv od nos. Inaku problemot si se resil sam od sebe. Ako im se slucuva cesto na vasite deca cuvajte si doma fizioloski rastvor mnogu e evtin i go ima vo sekoja apteka. Toa e vsusnost solena voda so takva koncentracija kakva sto treba da bide.Pozdrav.

Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 3
19.6.2012 12:23:12   
Yummy Mammy
На моево бебе (8 месеци) два дена му тече крв од нос. Првиот пат, во неделата беше на ручек и се случи додека ја ранев многу солена и биберосана супа. Вчера се случи повторно во текот на јадењето, но си јадеше нормална бебешка храна. Можеби е од топлото, но бебево секогаш е под сенка, никогаш на директно сонце. Можеби од биберот во неделата. Можеби од забите кои мноооогу ја мачат деновиве.
Има некој слично искуство?

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот AneLav RR)
Непосредна врска до пораките: 4
29.11.2012 11:44:37   
miana
Hello zenicki
Na mojata 5 godisna kerka i tece krv od nos..Vcera nekolku pati i tecese...Neznam za sto se raboti....Nekako e nastinata denovive i ne e tolku seriozno...Cas i tece nos,cas ne i tece..Sto mislite od sto moze da e?

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 5
29.11.2012 11:50:32   
Ring
Da ne se osteteni nekoi kapilari na sluznicata na noseto od sto e nastinata....ako cesto go duvate noseto moze od pritisokot da se ispukani kapilari i da se rastece krv
Pijte poveke Vitamin C , za da se zacvrstat kapilarite
Jas toa go imam citano , ako mozev da pomognam
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Hello zenicki
Na mojata 5 godisna kerka i tece krv od nos..Vcera nekolku pati i tecese...Neznam za sto se raboti....Nekako e nastinata denovive i ne e tolku seriozno...Cas i tece nos,cas ne i tece..Sto mislite od sto moze da e?

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 6
29.11.2012 11:54:43   
miana
Ти благодарам Ринг...Вчера веднаш дадов ацерола...

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 7
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат пенисите?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.